OSMANİYE / MERKEZ - Vali İsmail Fırat İlkokulu

Mrt

Bir milleti millet yapan özelliklerin tamamına ortak değerler denir. Milli marşlarda her toplumun kendine ait olan ortak değerlerinden biridir. Bayrak ve vatan sevgisinin bir tezahürü olan milli marşlar, milli duyguların en güzel ifade edildiği mısralardır.

İşte, İstiklal Marşı'mızda bizleri her okuduğumuzda yeniden heyecanlandırmakta, milli duygularımıza tercüman olmaktadır. Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı, Türk milletinin en buhranlı dönemlerinde Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milli marşımız olarak kabul edilmiştir.

Türk milletinin işgalci kuvvetlere karşı verdiği mücadeleye rehber olan İstiklal Marşı'nın her bir satırı büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Özünde, vatan, bayrak ve millet sevgisi ön plana çıkmakta, bağımsızlığımızın her ne pahasına olursa olsun mutlaka elde edileceği ifade edilmektedir. Kahramanlık ve inanç duygularının en güzel şekilde işlendiği İstiklal Marşı, taşıdığı anlam sayesinde milletinin duygu ve düşüncelerine tercüman olan, gerek şiir gerekse ezgisi ile dünyada bir eşi ve benzeri daha bulunmayan eşsiz bir milli marştır.

''Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı Yazdırmasın''

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Okul Müdürümüz İsmet BAYRAMLI,  8 Mart Dünya Kadınlar Günu dolayısıyla bayan  öğretmenlerimizin ve okulumuzda çalışan bayanların Kadınlar Gününü hediyelerini vererek kutlamıştır. Bu ince ve nazik davranışından dolayı okul müdürümüze teşkkür ediyoruz.

Mrt

6 Mart Çarşamba günü okulumuzda Tahliye Tatbikatımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Deprem tatbikatında öğrencilere ilk dakikaların önemi ve depremde yapılması gerekenler öğretmenlerimiz tarfından anlatıldı. “Deprem ve Tahliye Tatbikatı” senaryosuna göre depreme sınıflarında yakalanan öğrenciler, uyarı sirenin çalması üzerine daha önceden kendilerine öğretildiği gibi sıralarının yanlarına çök-kapan-tutun yöntemi ile ‘Hayat Üçgeni’ oluşturdular. Sarsıntının geçmesi ile birlikte ikinci siren sesi ile birlikte okul görevlileri tarafından herhangi bir olumsuzluğa yer vermeyecek şekilde bina dışına tahliye edildi. Öğrenciler “Toplanma Alanı’nda” toplanarak tatbikatımız sonlandırıldı.

Şbt

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Esra DEMİREL VE 3. Sınıf öğrencilerimiz tarafından okulumuz bahçesinde My House (Benim Evim) adlı etkinlik gerçekleştirildi. Öğretmenimize ve öğrencilerimize bu güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.

Şbt

Okulumuz sınıf öğretmeni Çiğdem CANDAN , MY NATURE YOUR TREASURE  ( Benim Doğam Senin Hazinen ) adlı e-Twinning projesinde yer almıştır. Projemizde Türkiye’nin farklı illerinden ve Romanya ‘dan ortaklarımız bulunmaktadır.

Projemiz 7-11 yaş arası öğrencileri kapsamaktadır.

Öğrencilerimizde çevre koruma bilinci oluşturmak için bir araya geldik. Amacımız doğa dostu öğrenci yetiştirmek ve ortak yuvamız olan dünyamızı el ele vererek korumaya çalışmaktır.